kaleo-logo.svg

ABC Digital Teen – Toronto

Edinstveni izobraževalni programi za najstnike v Sloveniji

Si želiš to poletje doživeti nekaj drugačnega? Predstavljaj si, da si v tujini, obdan z energijo mednarodnega mesta kot je Toronto in z vrstniki z vseh koncev sveta, ki imajo podobne interese. Sedaj si predstavljaj še, da ne ustvarjaš le spominov, ampak pridobivaš neprecenljive veščine, ki bodo oblikovale tvojo prihodnost.

Dobrodošel v program ABC Digital Teens Toronto – intenzivno 10-dnevno potovanje, ki ni nekaj običajnega. To ni le poletni program; to je pustolovščina, kjer boš odprl vrata digitalnih inovacij ter podjetniške odličnosti.

Živi v središču Toronta, mesta, ki bije od raznolikosti in priložnosti. Sklepaj prijateljstva z navdušenimi posamezniki, ki, tako kot ti, jih vodi radovednost in želja po novih veščinah. 

Si se pripravljen potopiti v svet digitalne tehnologije in podjetništva? V Torontu ne boš pridobil le teoretičnega znanja, temveč ga boš tudi praktično uporabljal skozi delavnice, ki omogočajo praktično delo, zanimiva predavanja strokovnjakov in obiske uveljavljenih podjetij. To je edinstvena priložnost, da spoznaš delovanje uspešnih podjetij in razumeš, kako inovacije ter podjetništvo oblikujeta poslovni svet.

Navdihni se, razmišljaj izven okvirjev, sodeluj z raznolikimi umi in nadgradi svoje spretnosti. Kdo ve, morda odkriješ popolno idejo za svoj prihodnji startup!

Program ABC Digital Teens Toronto je tvoja vstopnica v drugačno poletje. Pridruži se nam na tej vznemirljivi pustolovščini in skupaj ustvarimo spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Razvit in soustvarjen je bil skupaj z Univerzo Algebra, vodilno izobraževalno institucijo, ki ponuja izobraževanje na področjih digitalnih tehnologij  od podatkovne znanosti, digitalne umetnosti, digitalnega trženja, multimedije in razvoja iger.

Kaj lahko pričakuješ od 10-dnevnega programa?

Program ABC Digital Teens Toronto ponuja celovito in poglobljeno izkušnjo za dijake, ki želijo razvijati digitalne in podjetniške veščine v mednarodnem okolju. Udeleženci lahko pričakujejo različne dejavnosti, zasnovane z namenom izboljšanja njihovega znanja:

  1. Predavanja: Sodeluj v zanimivih predavanjih, kjer sodelujejo strokovnjaki iz različnih podjetij. Skozi predavanja bomo skušali udeležencem zagotoviti razumevanje ključnih konceptov, trendov in vpogled v digitalno tehnologijo in podjetništvo.
  2. Delavnice: Sodeluj v praktičnih delavnicah, kjer lahko študenti uporabljajo teoretično znanje v praktičnih scenarijih. Delavnice lahko zajemajo različna področja, kot so digitalni marketing, video produkcija, podjetništvo in start-upi, »design thinking in pitching«
  3. Obiski podjetij: Pridobite vpogled v resnični svet z obiski v uveljavljenih podjetjih v digitalnem in podjetniškem sektorju. To udeležencem omogoča opazovanje praks industrije, mreženje s strokovnjaki in razumevanje vsakodnevnih procesov uspešnih podjetij.
  4. Interakcija s sovrstniki: Sodeluj in komuniciraj s sovrstniki z vsega sveta. Globalno okolje ponuja edinstveno priložnost za izmenjavo idej, mnenj in izkušenj, spodbujanje raznolikega in obogatenega učnega okolja.
  5. Razvoj veščin: Pridobi praktične veščine, ki so ključne za uspeh v digitalni dobi. To lahko vključuje, vendar ni omejeno na, digitalno pismenost, reševanje problemov, kritično razmišljanje, delo v skupini in komunikacijske veščine.
  6. Kulturna izmenjava: Doživite živahno kulturo Toronta in sodelujte v kulturnih dejavnostih. To dodaja dodatno dimenzijo programu, ki udeležencem omogoča razširitev njihovih obzorij in cenjenje raznolikosti.
  7. Osebna rast: Program ni zasnovan le za prenos znanja, temveč tudi za spodbujanje osebne rasti. Udeležence bomo spodbujali, da si postavijo cilje, premagajo izzive in razvijejo »mindset«, ki prispeva k uspehu v prihodnosti.

BIVANJE NA KAMPUSU ZA POPOLNO DOŽIVETJE

“Kje živite kot študent, ima velik vpliv na vašo izobraževalno izkušnjo.”

Verjamemo, da vam bivanje na študentskem kampusu omogoča številne priložnosti za spoznavanje novih ljudi, razvijanje trajnih prijateljstev ter družabne, izobraževalne in rekreativne možnosti. V programu ABC Digital Teens bo uradni ponudnik namestitve ILC (International Living/Learning Centre), ki se nahaja v središču sredi Toronta, kjer odraža živahno, raznovrstno in vedno spreminjajoče se vzdušje največjega in najbolj živega mesta v Kanadi. Univerza je blizu nekaterih torontskih znamenitosti, kot so CN Tower, Rogers Centre, Air Canada Centre, Hockey Hall of Fame in še mnoge druge.

Toronto summer program

Pregled programa

PRAKTIČNE DELAVNICE: 30 ur

V osrčju programa ABC Digital Teens Toronto so naše praktične delavnice. Verjamemo v učenje z dejanji, in te delavnice so zasnovane tako, da teoretično znanje spremenijo v praktične veščine, ki vas pripravljajo na digitalno in podjetniško prihodnosti.

Študenti se bodo vključili v celovit spekter dejavnosti, ki segajo od obvladovanja oblikovalskega razmišljanja in sodelovanja v simulacijah ustanovitve podjetja do izpopolnjevanja veščin predstavitve ter ustvarjanja prepričljivih videoposnetkov.

OBISKI PODJETIJ: 20 ur

Z obiski priznanih podjetij, kot so TikTok, Spotify, DMZ in Toyota, ter s pogovori gostujočih ljudi iz sveta industrije, bodo udeleženci pridobili razumevanje zapletenosti poslovanja v podjetjih v  Severni Ameriki.

PROSTI ČAS ZA UŽIVANJE V KULTURI IN POTOVANJU

Popoldnevi in vikendi bodo udeležencem omogočili prosti čas za raziskovanje. Med vrhunci so obisk mogočnih Niagarskih slapov in različne popoldanske dejavnosti, kot so ogled tekme baseballa, lov na zaklad po mestu, skupno kuhanje v nastanitvah, kegljanje, dogodivščine v arkadi, športne in adrenalinske aktivnosti, ne bo pa manjkalo priložnost za nakupovanje. 

Ni vse samo učenje; gre za ustvarjanje nepozabnih spominov in uživanje v živahnem okolju Toronta!

O Torontu

Kanada, država v Severni Ameriki, se razteza od Atlantika do Pacifika in seže v Arktični ocean, s skupno impresivno površino 9,98 milijona kvadratnih kilometrov, kar ji zagotavlja mesto druge največje države na svetu po skupni površini.

Med svojimi živahnimi urbanih središči Toronto izstopa kot eno izmed treh največjih metropolitanskih območij. Kot najbolj naseljeno mesto v Kanadi, Toronto služi kot pomemben center za glasbo, gledališče, filmsko in televizijsko produkcijo. S svojo dinamično atmosfero je Toronto dom nekaterih vodilnih svetovnih podjetij in ima zelo močan mednarodni pomen v poslovnem svetu, financah, umetnosti in kulturi. Prepoznan je kot eno najbolj kulturno raznolčnih in kozmopolitskih mest na svetu.

Samo uro in pol stran se nahajajo osupljivi Niagarski slapovi, kjer vas čaka nepozabno doživetje. Z 3.160 tonami vode, ki vsako sekundo padajo čez Niagarske slapove, je doživetje vsekakor navdihujoče. Poleg naravnega čuda je območje polno pustolovščin in očarljivih pokrajin.

Datumi in cene 2024

Cena: 4200€

Early Bird: 3900* €

(*prijave do 1.4. 2024)

Prijavnina: 800 EUR (Zgodnja prijava: 500 EUR)
Program - del 1: 1400 EUR (do 1. maj 2024)
Program - del 2: 1000 EUR (1. junij 2024)
Program - del 3: 1000 EUR (1. julij 2024)

Kdo se lahko prijavi?

  • Dijaki srednjih šol (potrebno je osnovnošolsko spričevalo)
  • Študenti s zadostno stopnjo angleščine (pred sprejetjem v program bomo izvedli kratek spletni intervju)

Kako se prijaviti?

Rezervirajte si datum od  26.7. do  4.8. 2024 in pošljite mejl na info@kaleoexplore.si: Poslali vam bomo več informacij in prijavnico.

Kaj je vključeno v ceno:

– Povratna letalska vozovnica (Zagreb – Toronto – Zagreb)
*če niste iz te regije, bomo organizirali let iz najbližjega letališča; doplačilo v primeru višje cene od vključene
– Bivanje na kampusu (polni penzion razen med vikendi)
– Zdravstveno zavarovanje
– »Welcome« paket
– Program z vsemi predavanji, delavnicami in obiski podjetij
– Popoldanske dejavnosti
– Učna gradiva
– Potrdilo o dokončanju programa
– 24/7 pomoč v zvezi z vprašanji o programu s strani naše ekipe
– 1-dnevni izlet na Niagarske slapove in doživetje, ki si ga boste zapomnili vse življenje!

Kaj ni vključeno?
– Ne zagotavljamo vseh obrokov med vikendom (prejmejo lunch paket)
– Dodatne dejavnosti, kot so ogledi filmov, tekme baseballa, …

Celoten program

Pogosta vprašanja (FAQ)

V1: Kateri je najboljši čas za obisk Toronta?

Odgovor 1: Toronto doživlja štiri različne letne čase. Poletje (junij do avgusta) je priljubljeno zaradi prijetnega vremena, zima (december do februarja) pa ponuja izkušnjo s snegom. Pomlad in jesen sta prav tako odlični z blažjimi temperaturami.

V2: Ali je let vključen v ceno programa?

Odgovor 2: Da, v ceno je vključena povratna letalska karta Zagreb – Toronto – Zagreb, z vsemi letališkimi pristojbinami.

V3: Katera je lokalna valuta v Torontu?

Odgovor 3: Uradna valuta je kanadski dolar (CAD). Kreditne kartice so široko sprejete, in bankomati so dobro dostopni.

V4: Kako je s javnim prevozom v Torontu?

Odgovor 4: Toronto ima učinkovit sistem javnega prevoza, vključno z avtobusi, podzemno železnico in tramvaji. Tudi taksiji in storitve prevoza na zahtevo so dostopni.

V5: Ali je angleščina glavni jezik, ki se govori v Torontu?

Odgovor 5: Da, angleščina je prevladujoč jezik. Kljub temu, da zaradi svoje multikulturne narave slišite različne jezike, ki odražajo raznolikost prebivalstva.

V6: Kaj naj vzamem s seboj na potovanje v Torontu?

Odgovor 6: Pakirajte glede na sezono vašega obiska. Poleti je lahko toplo, pozimi pa hladno. Priporočljivo je udobno obutev za hojo, sloje in adapter za potovanje.

V7: Ali obstajajo kakršne koli varnostne pomisleke v Torontu?

Odgovor 7: Toronto velja za splošno varno mesto. Kot vsako urbano območje je priporočljivo, da ste pozorni na svojo okolico in upoštevate standardne previdnostne ukrepe.

V8: Kateri so obvezni ogledi v Torontu?

Odgovor 8: Niagarski slapovi, CN Tower, Kraljevi ontarijski muzej, Akvarij Ripley, otoki Toronto so priljubljeni kraji za obisk. Ne zamudite raziskovanja raznolikih sosesk, kot sta Kensington Market in Distillery District.

V9: Kakšen je zdravstveni sistem v Torontu za turiste?

Odgovor 9: Toronto ima odlične zdravstvene ustanove. Turistom priporočamo, da imajo zdravstveno zavarovanje, ki krije zdravstvene stroške.

V10: Ali potrebujem vizum za obisk Toronta?

Odgovor 10: Odvisno od vaše nacionalnosti morda potrebujete vizum za vstop v Kanado. Preverite uradno spletno mesto kanadske vlade ali se posvetujte z najbližjim kanadskim veleposlaništvom ali konzulatom za najnovejše zahteve za vizume.

V11: Ali lahko uporabljam svoj mobilni telefon v Torontu?

Odgovor 11: Da, večina mednarodnih mobilnih telefonov deluje v Torontu. Preverite pri svojem ponudniku glede mednarodnega gostovanja ali razmislite o nakupu lokalne SIM kartice za večjo praktičnost.

Imate kakšno vprašanje?

Z veseljem ustvarimo skupaj nove zgodbe, zato nam pišite na
info@kaleoexplore.si